Workshops kinderen

WORKSHOPS VOOR KINDEREN MET BEGELEIDER

0000000000

Ben je op zoek naar een leuke bezigheid voor jou samen met je kind of kleinkind? Of wil je als volwassene zelf artistiek aan de slag?

Bij creatief atelier ‘De Bonte Bende’ kan je terecht voor allerlei workshops.  Er zijn activiteiten voor kinderen en jongeren al dan niet samen met een grootouder, tante, oom, mama, papa of andere volwassene. In het atelier worden de kinderen en hun begeleider meegenomen op een creatieve ontdekkingstocht. Spelenderwijs laten we hen kennismaken met de wondere wereld van de kunst waardoor ze hun eigen artistieke kwaliteiten ontdekken. We vertrekken  vanuit een mooi verhaal of boek en gaan daarna met z’n allen aan de slag met acrylverf, potloden, klei of allerlei andere materialen.

Er zijn regelmatig nieuwe workshops dus hou vooral onze facebookpagina in de gaten…

Komende workshops:

 

Workshop kinderen  van 4 tot 6  jaar met begeleider (ouder, grootouder…) :  acryl op canvas.   

foto-130 foto-131

‘Ridder Rikki’ is het verhaal van een leuk konijntje die heel wat avonturen beleeft.

In de workshop wordt eerst het verhaal verteld en daarna gaan we aan de slag met verf op een groot doek (70/50 cm). Kleuren worden gemengd, verf en water op verschillende manieren op het canvas aangebracht. Er worden voorbeelden en ideeën aangereikt van waaruit we kunnen vertrekken. Door deze werkwijze wordt er aan taalontwikkeling gedaan en ook het creatieve enthousiasme aangewakkerd. We werken in kleine groepjes (4 kinderen) zodat ieder kind voldoende aandacht krijgt. Begeleider en kind werken samen op één doek. Acrylverf droogt snel zodat we er kunnen voor zorgen dat jullie na de workshop met een mooi kunstwerk naar huis gaan…

Datum : woensdagnamiddag 1 maart (= krokusvakantie)          
Duur : van 14.15 u tot ± 16.00u
Plaats : Warande 84, 9270 Laarne
Prijs : 20 euro voor één volwassene en één kind (per namiddag)
30 euro voor één volwassene met twee kinderen.
Materialen, drankje en een versnapering zijn in de prijs inbegrepen. Er wordt met kwalitatief goed materiaal gewerkt zodat het een blijvend resultaat geeft.
Meebrengen : schort of ‘verfkledij’

Inschrijven via deze website.
Meerdere data zijn mogelijk


Workshop kinderen van 4 tot 6 jaar met begeleider (ouder, grootouder …)  Het vrolijke monster : gemengde technieken, acryl op canvas.

In deze workshop belanden we in het land van de goede monsters. We duiken in prentenboeken en luisteren naar verhalen over leuke, lieve en misschien stoute monsters.
Daarna gaan we aan de slag. We werken met verf, zand en allerlei andere materialen. We leren kleuren mengen en tinten creëren van donker naar licht.
Door het aanbrengen van voorbeelden en ideetjes wordt de creativiteit aangewakkerd. Met de hulp van grootouder (ouder … ) en veel fantasie maken we ons eigen mysterieuze monster…

Datum :  Donderdagnamiddag 2 maart ( krokusvakantie )
Duur : van 14.15u tot ± 16.00u
Plaats : Warande 84, 9270 Laarne
Prijs : 20 euro voor één volwassene en één kind (per namiddag)
30 euro voor één volwassene met twee kinderen.
Materialen, drankje en een versnapering zijn in de prijs inbegrepen.
Meebrengen : schort of ‘verfkledij’
Inschrijven via deze website
Meerdere data zijn mogelijk.

 


Workshop jongeren vanaf 8 jaar (eventueel met begeleider) : coole veters en gekke sleutelhanger

foto-116 foto-115

Zin om je sneakers eens op te pimpen met een paar mooie persoonlijke veters? In de workshop gaan we samen aan de slag met katoengaren en een haaknaald. We maken kleurige kettingen die we naar believen afwerken met kleurige kwastjes en/of pareltjes. Ben je vroeger klaar? Dan maken we nog een te gekke sleutelhanger!

Datum : dinsdagnamiddag 28 februari (= krokusvakantie)
Duur : van 14.15 u tot ± 16.00u
Plaats : Warande 84, 9270 Laarne
Prijs : 15 euro
Materialen, drankje en een versnapering zijn in de prijs inbegrepen.
Indien mogelijk breng je je eigen sneakers mee

Inschrijven via deze website
Meerdere data zijn mogelijk